Stoombaden & Hammams

 

Stoombaden en Hammams

Turkse stoombaden of hammams zijn de perfecte plaats om te ontstressen, tot rust te komen en je weer jong te voelen. De eeuwenoude traditie van stoombaden leeft verder in onze efficiënte stoomcabines, voorzien van moderne technologie. Onze diverse modellen hammams zijn prima geschikt voor privéwoningen, meditatieruimten, wellness- en fitnesscentra.

In een Turks stoombad of hammam worden de huid en de luchtwegen door de hete en vochtige stoom gezuiverd, al dan niet vermengd met aroma's zoals eucalyptus, kamille, enz.

De maximum temperatuur in een stoomcabine bedraagt 50C, met een luchtvochtigheid van 85 à 95%. De wanden en de ergonomische zitbanken worden vervaardigd uit waterbestendig en prima isolerend polystyreen. De wanden worden betegeld. Vooral met mozaïektegels kunnen prachtige klassieke, design of luxueuze effecten gerealiseerd worden.

De ergonomische vorm van de banken maken van dit stoombad een erg gezellige ruimte die uitnodigt om te relaxen. De halfronde vorm van het plafond is zo ontworpen om het vormen van waterdruppels te vermijden.

Met LED-verlichting met verschillende kleuren en een dimfunctie, zoals een sterrenhemel of LED-licht onder de zitbanken wordt een sprookjesachtige sfeer gecreëerd.

Voordelen van een Turks stoombad / hammam

Een stoombad opent de poriën van de huid, verzacht pijnlijke spieren, verbetert de bloedcirculatie en is gewoonweg een heerlijke, rustgevende en gezonde ervaring. Al gedurende eeuwen genieten mensen overal ter wereld van stoombaden.

Een stoombad nemen is een opwekkende, bijna spirituele ervaring. Stoombaden verlichten stress en spanningen, en versnellen het genezingsproces. Het staat ook bekend als een middel tegen slapeloosheid.

Grondige ontgifting is één van de grote voordelen van een stoombad. Het lichaam doet de toxines uitscheiden via miljoenen zweetklieren. Transpiratie door een stoombad helpt zo'n 30% van de toxines in ons lichaam te elimineren.

Bij een stoombad gaan de bloedvaten uitzetten en dat vergemakkelijkt de opname van cellulaire bouwstoffen.

Een stoombad verlicht problemen aan de luchtwegen. Door de hoge luchtvochtigheid is het gemakkelijker om te ademen. Slijmen en allergenen maken zich gemakkelijker los van de keel- en neusholtes. Het vermindert ook de symptomen van astma. Bronchitis, heesheid en hoesten worden beter na een stoombad. Ontstekingen aan de slijmvliezen van de bovenste luchtwegen verminderen merkbaar.

In veel stoombaden wordt aromatherapie gebruikt waardoor de therapeutische effecten nog versterkt worden. Eucalyptus olie wordt tegelijkertijd met de stoom verdampt. Dit is een bekend middel om de neus vrij te maken en het ademen te vergemakkelijken. Andere soorten olie worden soms toegevoegd omwille van het rustgevend effect.

Een stoomcabine kan ook helpen om gewicht te verliezen. Tijdens een sessie van 30 minuten is het mogelijk om tot 600 calorieën te verbranden.
Mensen die lijden aan sinusitis kunnen ook door een stoombad geholpen worden.
Een stoombad bevochtigt de huid op zeer efficiënte wijze. De poriën worden geopend en nemen de onzuiverheden weg, de kwaliteit van de huid verbetert. Mensen met huidproblemen zoals eczema, acné en een droge en schilferige huid, profiteren van de positieve effecten.

De verbeterde bloedcirculatie heeft een positieve invloed op pijnlijke spieren en gewrichten.

Het immuunsysteem wordt versterkt doordat bij stoombadsessies het aantal witte bloedcellen toeneemt. Bijgevolg stijgt hierdoor het aantal fagocyten die bacteriën, oude rode bloedcellen en andere micro-organismen opnemen, en de leukocyten die binnenvallende organismen vernietigen.

Een stoombad nemen na een training, doet de genezing van gekwetste spieren versnellen dankzij een snellere bloedcirculatie. De volgende dag kan je er weer helemaal tegenaan in de fitness.

Bekijk HIER onze brochure:


Voor meer informatie of een vrijblijvende offerte
KLIK HIERstoombaden hammams

 
 
 


 


 
 

Intrapools I Zwembaden

Oosteindestraat 5b
9160 Lokeren I Oost Vlaanderen
intrapools@gmail.com

François Van Hemelrijck
Tel: 0475/95.30.18

Eefje Bleys
Tel: 0498/41.95.57
 
 
 
 

 
 
 


Intrapools Zwembaden

 
 

home I zwembaden I sauna I infrarood I jacuzzi I informatieaanvraag I contact

Zwembaden Intrapools I Oosteindestraat 5b Lokeren I +(32) 0475/95.30.18 I intrapools@gmail.com I

 
 
zwembaden facebookzwembaden GoogleZwembaden Linkedinzwembaden Twitter


 

 

stoombaden - sauna's - jacuzzi's - hammams - zwembaden